DSC01431-2-218x300

Ik ben Trea Stolker-Boerkamp. Ik heb na een studie economie de studie psychologie opgepakt en via een particuliere opleiding de vakken klinische psychologie afgerond. Bij hetzelfde opleidingsinstituut heb ik de beroepsopleiding integratieve psychotherapie en hypnotherapie gedaan. Tenslotte heb ik een aantal j aren geleden een onderzoeksmaster met als onderwerp psychotherapie op maat afgerond. Deze unieke combinatie van studies geeft veel meerwaarde in de gesprekken.

Ik ben erkend psychologisch zorgverlener, in het bezit van het ECP keurmerk, het Europese Certificaat voor Psychotherapie en ingeschreven in het Kwaliteitsregister van de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie. Inschrijving betekent professionaliteit en kwaliteit door het regelmatig updaten van de professionele kennis, door visitatie van de praktijk, intervisie en een klachtenregeling.

Mijn vrijgevestigde praktijk biedt kleinschalige, persoonlijke zorg op maat en ik sta voor persoonlijk en direct contact.

De stap om “in therapie te gaan” is altijd spannend omdat er mogelijk dingen zijn die een deel van onze persoonlijkheid niet kan en/of wil zien. We hebben allemaal ons eigen verhaal, beschikken over veel competenties, hebben eigen stressmomenten en uitdagingen in het leven. Mijn ervaring is dat leren herkennen en erkennen, begrijpen en de ermee gepaard gaande onaangename gevoelens leren hanteren veel mentale gezondheid en welzijn oplevert.

Ik heb bijzondere aandacht voor de relatie tussen therapeut en cliënt omdat de relatie vaak duidelijk maakt waar de psychische misère zit en kwetsbare punten duidelijk worden. Mijn overtuiging is dat de therapeutische relatie het veranderingsproces op gang brengt en veerkracht en zingeving ontstaat.

Naast individuele gesprekken geef ik relatietherapie.

Het wetenschappelijk praktijkonderzoek naar psychotherapie op maat onderstreept het belang van op de persoon gerichte psychologische zorg. Gezamenlijke probleemomschrijving, wederkerigheid en gelijkwaardigheid in de therapeutische relatie blijken sleutelelementen in de therapie te zijn.

Opleidingen / kwalificaties:

  • studie Economie (EUR), 1981
  • studie Psychologie Ba (OU), 1998
  • studie Integratieve Psychotherapie (Ned. Ac. voor Psychotherapie), 2009
  • Europese Certificaat voor Psychotherapie op basis van werkervaring, 2012
  • studie Master Innovatie Zorg en Welzijn, 2020

drs Trea Stolker-Boerkamp, MSc.